Ondertussen zijn we al aanbeland aan speeldag 8 en zit er reeds een kwart van de competitie op.  Het Zegbroek kende een wervelende start en zag dat beloond met een mooie top drie plaats. Technico kende ook een mooi seizoensbegin en is zeker een top-5 kandidaat. De wedstrijd kondigde zich dus aan op het scherp van de snee.

En zo startte Technico ook. De bezoekers voerden vanaf minuut 1 een ongeloflijke pressing  naar voren, en daar hadden we het knap lasting mee, het wedstrijd begin was dan ook voor Technico. Na 16 minuten voetballen werd echter de Wuyts gelanceerd en met een tackle afgestopt.  Vreemd genoeg kregen we de fout tegen. Terwijl hijzelf kermend van de pijn op de grond lag en de meeste ploegmaats zich over hem bekommerden nam Technico geniepig de vrije trap en dit leidde de 0-1 in. De Wuyts werd ondertussen vervangen door Sander.  Ongeveer halfweg de eerste helft zette Technico druk op onze linkerflank wat resulteerde in balverlies en een voorzet richting  ex-Zegbroek talent Matthijs VDB,  die twijfelde niet en met een afgeweken bal werd Tim verslagen 0-2. Dit hebben we dit seizoen nog niet meegemaakt.

Daar moest  verandering in komen en onze kapitein gaf het goede voorbeeld doorzelf de bal te veroveren en direct naar Ive te spelen, die legde klaar naar Wannes en zo kwam het Zegbroek tot een eerste kans.  Niet veel later legde Yve de bal klaar voor Sander maar ook zijn schot miste de juiste richting. Het Zegbroek nam de wedstrijd rustigaan over en dat resulteerde in een corner waarop Sven VDB naar doel kon trappen. De Velde en Sven VDB heersten centraal op het middenveld zoals een goeie boer over zijn erf en daardoor had het Zegbroek de touwtjes volledig in handen. Een voorzet van Yves werd door Kurt – die ondertussen Vinnie was komen vervangen- nipt over gekopt en een doelpunt hing in de lucht.  En zoals iedereen verwachtte viel dat doelpunt ook . Sven VDB pegelde de bal in de winkelhaak! Dit doelpunt zal u ongewtijfeld terug zien in extra-time! Nog voor de pauze devieerde Ive de bal tot bij het duo Jeffrey-Sven VDB die elkaar in de weg liepen. Ruststand 1-2.

In de tweede helft gingen onze roodhemden – onder het goedkeurende oog van een dozijn supporters - op hun elan verder. Een verre vrije trap van Jeffrey belandde op het hoofd van Kurt die richting doel kopte, zonder het zelf te beseffen bracht de bezoekende keeper hier redding. Iets later noteren we een overgaande vrije trap van Dries gevolgd door een snelle counter van de bezoekers. Een mooie combinatie van het trio Svekke, Kurt en Ive resulteerde in een knal van de laatste maar deze belandde helaas in het zijnet. Op een corner van Jeffrey kon Kurt weer eens koppen maar de bal ging naast deze keer. De druk bleef aanhouden en Ive kon de bal achteruit leggen tot bij de Jeffrey die ook naast besloot. Hierop weer een snelle uitbraak van Technico, de voorzet kwam en Dries onderschepte, hij vergat echter de bal snel weg te werken en schoot de bal pardoes tegen een tegenstander aan en de bal belandde in de netten. 1-3 een harde voetbalwet!

Ondertussen zaten we in de slotfase en moest het Zergbroek een noodgedwongen derde wissel doorvoeren want ook Sander viel gebleseeerd uit.  Toch waren we niet van slag en bij de volgende actie leek de bal eindelijk in doel te gaan maar een verdediger van de tegenstrever stak zijn keeper een handje toe, hands, rode kaart en penalty. Onze vaste strafschopspecialist Boex liet de karwei voor één keer over aan Jeffrey en ook hij miste niet. 2-3.  Met nog 1 minuut te gaan trok Technico zich volledig terug maar een grote kans kwam er niet meer.  Het verdict 2-3 verlies. Na de match was onze coach er echt ziek van.

Hopelijk belandden Vinnie, Sander en de Wuyts niet te lang in de ziekenboeg, waaruit vernomen werd dat Bobke aan zijne comeback bezig is er serieus veel zin in heeft.

Volgende thuiswedstrijd is op 3 november tegen Westmalle. Supporters op post!

De opstelling: Tim, Vinnie (Kurt), Dave, Jeffrey, Sven H, Velde, Wannes, Wuyts (Sander/Boex), Dries, Yves, Sven VdB.

Verslag: Bram Boeckx